Alex Van Haecke is geen onbekende

Alex Van Haecke is een Vlaams acteur en had rollen in verschillende Vlaamse televisieseries en films, zoals: Het beest, Zaman, Merlina, Langs de kade, Postbus X als Nepomucenos, De weduwnaar, Koko Flanel, F.C. De Kampioenen (Noël), Hotel hotel, De makelaar, Spoed, Zone Stad, Niet voor publikatie als Ivo Sterckx, Spring (Ronald), Galaxy Park (Freddy) en Recht op Recht. Van 1997 tot 2008 vertolkte Van Haecke de rol van politieinspecteur Peter Olivier in de Vlaamse serie Wittekerke. In 2017 speelt hij de rol van vrederechter in de soap Thuis.

Alex is ook auteur en reggiseur van verscheidene theaterproducties in Het Zeemanshuis. Zijn bekendste theaterteksten zijn De Rat van’t Sint Andries, Dobbel Shift, De Gele Trui en De Red Star Line.

Hij schreef ook verscheidene romans, waaronder ‘Met de Red Star Line naar Amerika’, ‘Het Hans Heimer project‘ en ‘Ludo Dielis’.

Voor zijn nieuwste roman ‘Ja, ik ben Suzanne’, heeft Alex geopteerd om dit via Uitgeverij StoryLand uit te brengen, en daar zijn we natuurlijk heel blij om.

 

Ja, ik ben Suzanne gaat over…

Nemo Depuis is al een jaar spoorloos. Niemand heeft dat tot nu toe vreemd gevonden, want ‘den Amerikaan’ is in Het Dorp weleens meer een al dan niet lange periode uit de running. Suzanne wordt op de woensdagmarkt van Deinze aangesproken door een zekere David die blijkbaar naar Nemo op zoek is. Waarom? Dat zegt hij liever niet.

Suzanne denkt David te herkennen van de herdenkingsplechtigheid van haar jeugdvriend Kristof Luyten, die op 9/11 in New York in een van de Twin Towers is gebleven. Gaandeweg hun gesprek wordt duidelijk dat Nemo en Kristof beiden ooit psychiatrisch patiënt waren van de opa van David in De Inrichting in Gent, maar dat lost blijkbaar het probleem van David niet op.

Een paar dagen later zoeken Suzanne en haar boezemvriendin Claudine David op en die geeft hen een kopie van een boek dat Nemo Depuis geschreven heeft en recentelijk op Davids kantoor is beland.

Suzanne begint het boek te lezen en ontdekt dat ze heel dikwijls in het verhaal van Nemo opgevoerd wordt. Samen met Claudine begint ze een zoektocht naar het vermiste fenomeen Nemo Depuis.

 

Een roman met een mysterieus kantje

Ja, ik ben Suzanne is een roman met een mysterieus kantje. In het begin lijkt het boek op een detectiveverhaal waarin sommige personages op zoek gaan naar een vermeende verdwijning. De auteur laat maar mondjesmaat informatie los zodat de lezer menigmaal een “aha-ervaring” krijgt. Dit maakt dat je geboeid blijft doorlezen. Voordat je het wel en goed beseft blijkt het boek een mooi liefdesverhaal te zijn.  Het boek intrigeert, is spannend zonder gewelddadig te zijn en romantisch zonder zeemzoet aan te voelen. Alex Van Haecke heeft met dit boek een pareltje in de Nederlandstalige literatuur neergeschreven. We kunnen het van harte aanbevelen.

Verwacht begin februari 2021.