Dankzij 4 formules bijna zeker dat jouw boek wordt uitgegeven

Je hebt een boek geschreven en nu ben je op zoek naar een uitgever die jouw geesteskind op de markt wil brengen. Je stuurt je manuscript op naar verscheidene uitgeverijen en wacht lang op een antwoord dat in vele gevallen negatief is.  Het ligt waarschijnlijk niet aan de kwaliteit van jouw boek.

Grafiek aantal inwoners

De Vlaamse en Nederlandstalige markt is klein en in verhouding met de mogelijke omzet zijn de kosten om een boek uit te brengen vrij hoog. In de Verenigde Staten, met 325 miljoen inwoners, kan je die kosten spreiden over een groter aantal boeken en zijn de winstmarges dus groter.  Vlaamse en Nederlandse uitgeverijen moeten dus kieskeurig zijn willen ze voldoende winst kunnen maken om hun kosten eruit te halen.

Een andere benadering is zoveel mogelijk boeken uit te geven en daarbij de auteur veel te beloven maar niets te geven om zo, met een kleine winst op elke uitgave, toch omzet te realiseren. Veel auteurs zijn al blij dat hun boek wordt uitgegeven en zullen zelden de uitgeverij aansprakelijk stellen.

StoryLand kiest de zijde van de auteur. Je hebt hard en lang gewerkt aan jouw boek, hebt er soms  relationeel wel wat voor moeten opofferen, “quality time” met je gezin of partner, maar het resultaat is goed. Dan lijkt het ons wel logisch dat je er ook de vruchten van mag plukken, dat je geen rechten hoeft af te staan en een mooie vergoeding mag verwachten.

Daarom is StoryLand ook meer dan een gewone uitgeverij. Je kan ons zien als “consultants” die jouw boek, jouw geesteskind, met de beste zorgen omringen. Die jou adviseren, begeleiden en ervoor zorgen dat jouw boek, ongeacht het potentiële marktaandeel en de doelgroep, steeds in de beste omstandigheden op de markt wordt gebracht.

4 formules en

99,9% kans om jouw boek

via Storyland uit te geven

Een boek moet ofwel heel slecht geschreven zijn, juridisch onaanvaardbaar of aanstootgevend, om het niet uit te brengen. In 99,9% kan jouw boek dus via StoryLand uitgegeven worden. Hoe kan dat?

StoryLand heeft 4 formules uitgewerkt om een boek op de markt te brengen:

  1. Uitgeverij “Classic” – geen financieel risico – weinig inkomsten, verlies van alle rechten
  2. Uitgeverij “Full Service” – met beperkt financieel risico, maar 100% van de winst en behoud van alle rechten
  3. Printing on demand “Full Service” – je bepaalt zelf het financiële risico, 100% van de winst, 100% rechten
  4. Printing on demand “Assistance” (volledig gratis) – zonder financieel risico – minder inkomsten

We overleggen met jou, welke van deze 4 formules het beste is voor de uitgave van jouw boek. Het is afhankelijk van jouw wensen en verwachtingen, maar je hoeft niet meer naar een andere uitgeverij te zoeken, want bij StoryLand kan je altijd terecht.

Stuur jouw manuscript in via onze website.