Jason St. Just en de Franse revolutie

“De zon hield zich goed schuil op de bewolkte decemberdag. Een mist lag als een sluier over het landschap. Een stoet liep zingend over de Rhône via het onlangs omgedoopte ‘Pont Affranchie’. Sommigen  rilden terwijl ze de brug overliepen, maar men kon niet uitmaken of dit het gevolg was van het kille weer of van het lot dat hen te wachten stond. De mannen en enkele vrouwen die twee aan twee aan elkaar waren vastgebonden werden over het water geleid door een groep soldaten en enkele cavaleristen. Aan de andere kant kwam le Place de Brotteaux al in zicht, een open veld waar een menigte hen reeds stond op te wachten.”

Zo begint “Het jaar II”. Jason St. Just neemt je vanaf de eerste bladzijde mee in een boeiend verhaal.

Het Jaar II is een detectiveroman dat zich afspeelt tijdens de Franse revolutie. Aangezien heel de maatschappij toen radicaal op zijn kop werd gezet heeft het boek een uitzonderlijke decor. Hoewel het zich in het jaar 1794 afspeelt, heeft het tegelijk een eigentijdse thema: de wereld anno 2021 wordt ook verscheurd tussen radicalisme en conservatisme. En dan heb je nog de mensen die er tussenin zitten…zoals het hoofdpersonage Roland Berteau.

Het jaar II is een schitterend boek dat vlot leest. Een groots avontuur in het decor van de Franse revolutie. Een boek om knusjes mee in je zetel te kruipen en even weg te zijn van deze wereld.

We zijn maar wat blij dat Jason St. Just voor StoryLand heeft gekozen om zijn boek uit te brengen.