UIT DE WANHOOP GROEIT DE HOOP

LIEVE KELDERS

In Uit de wanhoop groeit de hoop volgen we het levensverhaal van Roger. Hij werd geboren onder een goed gesternte en heeft rijke ouders. Door het verlaten van zijn kinderoppas, de dood van zijn vader, en zijn moeder die emotioneel ten onder gaat aan de veeleisendheid van haar zoon, komt Roger uiteindelijk zelf in de psychiatrie terecht. Daar gaat het van kwaad naar erger. Een therapeute vindt in hem een geschikt testpersoon om te zien hoe ver ze het kan drijven voordat de geest het helemaal begeeft. Het ziet er niet goed uit voor hem, tot ….

Je zou denken dat dit een depressief boek is, maar het tegendeel is waar. Het boek is diepmenselijk, op sommige momenten dermate vertederend dat je een krop in de keel krijgt. Lieve weet de personages mooi neer te zetten en heeft een bijzonder gevoel voor timing. Er gebeurt wat in dit boek en soms denk je “Oh nee, nu dit weer”. Het boek is een rollercoaster aan gevoelens en emoties, zowel donkere als hoopgevende. Het laat je niet los.  En jawel hoor, uiteindelijk komt alles goed. Vandaar ook de titel: Uit de Wanhoop groeit de hoop. De boodschap van dit boek is duidelijk: ook al zie je het soms niet meer zitten, er is altijd hoop.

Lieve Kelders is een bijzonder actieve vrouw, lid van vele verenigingen en ook politiek actief, maar allemaal hebben ze één ding gemeen: Lieve staat ten dienste van haar medemens. Het boek is dan ook geïnspireerd op haar vele ervaringen en de talrijke verhalen die zij zelf van mensen heeft vernomen. Fictie, maar met een sterke realiteitszin.

Aantal blz.: 226
Vorm: paperback
ISBN: 9 781916 268586
PRIJS €19,98