DE IERSE HEKS

RON LANGENUS

DE IERSE HEKS

De Ierse Heks is een historische roman die zich afspeelt in het westen van  Ierland, in de 19e eeuw.

Biddy Early is een sterke en onafhankelijke vrouw met een grote kennis van natuurgeneeskunde. Haar weigering om zich te buigen naar de wetten van de Engelse kolonisators en de kerk, zal haar leven heel moeilijk maken. Vanaf haar geboorte tot na haar dood slaagt ze erin om haar eigen wereld, de Ierse, trouw te blijven.

Nan Keely en Rory Kennedy voelen veel voor elkaar, maar behoren tot verschillende werelden. Zonder het zelf te weten, zijn er twee geheimen die hun verbinden.

Rory zit bovendien met een heleboel vragen: Waarom noemt zijn vader hem “de verkeerde keuze”? Waarom is de familie van zijn moeder, die stierf tijdens de bevalling, niet welkom op de boerderij? Wat is het verband tussen zijn familie en Biddy Early?

Biddy Early, die in de ene wereld een heks en een ketter en in een andere wereld een heilige wordt genoemd, zal Rory haar levensverhaal vertellen. Een verhaal van geluk, verlies, eenzaamheid, vuur, moord, bijgeloof, wijze vrouwen, hongersnood, ziekte, opstand, emigratie, de bovennatuurlijke Shee…

Een van de ambities van De Ierse Heks is om eer te bewijzen aan sterke (Ierse) vrouwen die een plaats verdienen in de “officiële”geschiedenis in plaats van louter in folklore en sprookjes.

 

 

RON LANGENUS

Ron Langenus (1956) bezocht Ierland sinds 1980 meer dan 50 keer. Dit resulteerde onder ander in twee bekroonde en vertaalde romans en twee bundels reisverhalen. Daarnaast schreef hij nog 25 boeken voor allerlei leeftijden.

Aantal blz: 148
Druk: Paperback
ISBN: 9781913980054
PRIJS €17,98