StoryLand op Boektopia

STORYLAND  OP BOEKTOPIA

Van zaterdag 28 oktober tot zondag 5 november kan je ons terugvinden op Boektopia, de grote boekenbeurs te Kortrijk. In ons ruim paviljoen, in zaal 6, komen  24 auteurs van Storyland hun boeken signeren en kan je kennismaken met de nieuwste boeken in ons breed gamma.
We ontvangen ook graag auteurs die overwegen om hun boek bij ons uit te geven.

Maryna Zhukova van MaryDes Designs ltd

STORYLAND GEEFT ABONNEMENTEN OP BOEKENMAGAZINE WEG

Boekenmagazine staat boordevol met interessante artikels over boeken die net uitgekomen zijn of de  moeite zijn om onder de aandacht van het lezerspubliek te brengen. Allerlei thema’s krijgen ruim de aandacht. Boeken over natuur en milieu, politiek, wetenschap, reizen, foto’s, maar ook romans, thrillers, kinderboeken, Boekenmagazine leert je de mensen achter die, stuk voor stuk, boeiende verhalen kennen. Het magazine is aangenaam om te lezen, heeft een mooi design, bevat talrijke afbeeldingen en heel wat nuttige randinformatie.

 

We geven 4 abonnenmenten op Boekenmagazine en Cultuurmagazine gratis weg, maar je moet er wel iets voor doen.

Bezoek onze stand op Boektopia, vul het deelnameformulier in en beantwoordt de schiftingsvraag.

In de maand november maken we de winnaars bekend via onze website en sociale media. De winnaars worden uiteraard ook persoonlijk gecontacteerd.

ONTMOET MARYNA ZHUKOVA VAN MARYDES DESIGNS

Maryna is een topdesigner die boekomslagen ontwerpt voor uitgeverijen en auteurs over de ganse wereld. Van Hollywood-artiesten en zakenmensen tot zelf publicerende auteurs. Ze won meer dan dertig internationale designwedstrijden en werd in 2019 genomineerd voor het prestigieuze Amerikaanse Da Vinci Eye Award. Alle boekomslagen van StoryLand zijn van haar hand. Je kan haar ontmoeten in het StoryLand-paviljoen op Boektopia op de volgende dagen en uren:

ZA 28/10 van 10:00 tot 15:30 uur.
ZO 5/11 van 10:00 tot 12:00 uur en van 14:00 uur tot 18:00 uur.

ONZE AUTEURS OP BOEKTOPIA

 

Benny Baudewyns bij StoryLand

ZA 28/10 van 12:00 tot 14:00 uur
ZO 29/10 van 12:00 tot 14:00 uur
WO 01/11 van 14:00 tot 18:00 uur
VR 03/11 van 16:00 tot 18:00 uur

BENNY BAUDEWYNS – HET BUCHINSKY INCIDENT

In 1935 wordt in Angersburg, een dorp in Pruisen, in de tuin van een verlaten huis het lijk aangetroffen van een klein meisje. Ze heeft geen papieren, niemand kent haar. Rechercheur Thomas Erder staat voor een raadsel.

Wanneer de Russen in 1945 Berlijn heroveren op de nazi’s, stopt hun terreinhonger niet. Ze stomen door tot voorbij Brussel, waar ze de geallieerden ontmoeten. In de volgende jaren is België in de greep van de Koude Oorlog. In Vlaanderen wordt het IJzeren Gordijn opgetrokken en Brussel is een verdeelde stad, zo goed als van de buitenwereld afgesloten door de Muur.

Te midden van deze chaos leert Thomas Erder te leven met de gedachte dat hij niet voldoende deed om de moordenaar van het meisje te vinden. Hij maakt echter kennis met mensen uit de omgeving van het meisje en samen zetten ze een zoektocht op die hen ver achter het IJzeren Gordijn brengt. Zitten ze op het juiste spoor en zullen zij de moordenaar in deze vijandige omgeving alsnog kunnen ontmaskeren?

Een spannende internationale thriller in een nieuwe historische context.

Het Buchinsky Incident

GENOMINEERD VOOR DE HERCULE POIROTPRIJS 2023 ALS BESTE VLAAMSE MISDAADROMAN

Eva-Maria Biss bij StoryLand

ZO 29/10 van 14:00 tot 18:00 uur
MA 30/10 van 10:00 tot 12:00 uur
DI 31/10 van 14:00 tot 18:00 uur

EVA-MARIA BISS – IERLANDOGEN

Na een schokkende gebeurtenis woont Felicia Joya tijdelijk bij haar zus Ella en haar twee kinderen. Op aanraden van Ella brengt Felicia Joya een bezoek aan ‘genezeres’ Liya. Deze wijze vrouw helpt haar om haar trauma onder ogen te komen.
Wanneer ze – tegen haar zin –  meegaat naar een feest, ontmoet ze een mysterieuze man die ze meent te herkennen. De ontmoeting schrikt haar af, maar maakt haar tegelijkertijd wakker uit de patstelling waarin ze verkeert. Hoe ze ook haar best doet om de man te ontwijken: telkens weer kruist hij haar pad.

Felicia Joya worstelt om haar verkrampte hart en lijf te openen. Bovendien blijven schimmen uit het verleden haar plagen en blijken ze toch een grotere dreiging te vormen dan gedacht.

Haar zoektocht naar rust, liefde én veiligheid brengt haar naar de woeste westkust van Ierland. Daar raakt ze in de ban van de natuur en van de man die haar een spiegel voorhoudt.

Zal het haar lukken om in het reine te komen met haar verleden? Durft ze zich open te stellen, zelfs als ze daarvoor haar grootste angsten moet overwinnen?

 

Front cover Ierlandogen 750
Guy Bouten bij StoryLand

ZA 28/10 van 10:00 tot 12:00 uur
MA 30/10 van 14:00 tot 16:00 uur

GUY BOUTEN – HOLD-UP IN CONGO

Een hold-up in Congo is een psychologische thriller en sterk autobiografisch waarin op een inventieve wijze werkelijkheid en fictie worden vermengd, ‘faction’, waarbij de fantasie van de schrijver een verbond aangaat met de verbeeldingskracht van de lezer. Tegen de achtergrond van de oorlog in Oost-Congo met zijn krijgsheren en diverse avonturiers op zoek naar rijkdom en grondstoffen vinden vier vrouwen hun bestemming en komen in een spanningsveld terecht waarin ze hun talrijke kandidaat-aanbidders confronteren. Een Congolese wordt om uiteenlopende redenen door de sponsors van deze oorlog gebruikt om hun doel te bereiken. Een journaliste probeert van haar kant met de hulp van een prostituée de opdrachtgevers van rebellenleider Kabila op het spoor te komen maar neemt hierbij risico’s en belandt in de cel. Een ambitieuze Tutsivrouw tracht inmiddels de publieke opinie in België te beïnvloeden waarom de machthebbers in Rwanda op het oorlogspad trekken. Het verhaal portretteert tegelijk de Zaïrese president Mobutu en zijn voornaamste opponent Kabila en beschrijft het einde van een dictatoriaal regime en de nasleep ervan. 

Haar zoektocht naar rust, liefde én veiligheid brengt haar naar de woeste westkust van Ierland. Daar raakt ze in de ban van de natuur en van de man die haar een spiegel voorhoudt.

Zal het haar lukken om in het reine te komen met haar verleden? Durft ze zich open te stellen, zelfs als ze daarvoor haar grootste angsten moet overwinnen?

 

Front cover Hold-up in Congo

VAN DE AUTEUR VAN DE BOEKEN OVER DE BENDE VAN NIJVEL

Sara Aelbrecht bij StoryLand

ZO 05/11 van 16:00 tot 18:00 uur

SARA BRECHTS – ZOEKTOCHT NAAR EEN ONVOLTOOID VERLEDEN

Lize, een jonge doctorandus, komt na een stukgelopen relatie in het onderwijs terecht. Als snel blijkt dit niet haar echte roeping te zijn. Zonder het te beseffen verglijdt ze in een quarterlife-crisis.
Wanneer haar vader overlijdt, wordt het haar allemaal een beetje te veel. Bij het opruimen van zijn woonst, treft ze reisdocumenten aan voor een reis naar Portugal. Deze reis is net wat ze zelf nodig heeft om alles op een rijtje te zetten. Het is het begin van een zoektocht naar zichzelf én naar het geheim van haar vader.

Al snel ontmoet ze Antonio. Wordt deze man meer dan alleen maar haar gids? Kan Lize zich op deze reis openstellen voor de liefde? Zullen alle puzzelstukjes ooit in elkaar passen?

 

Zoektocht naar een onvoltooid verleden - Sara Brechts
auteur Marjolein Claeys bij StoryLand

DO 02/11 van 14:00 tot 16:00 uur

MARJOLEIN CLAEYS – DE GEKRACHTIGDEN VAN NIZARRA

Liora, Shaoma en Denno hebben alle drie hetzelfde geheim, een geheim dat ze delen met een klein deel van de populatie op het eiland Nizara: ze maken deel uit van de Gekrachtigden. Zij kunnen de elementen manipuleren, genezen met een handopleg of hebben nauw contact met dieren. Dit geheim wordt angstvallig verzwegen maar toch beginnen er één voor één Gekrachtigden te verdwijnen. Elk op zich geraken ze verwikkeld in een complot en moeten ze beslissen hoe ver ze willen gaan voor hun vrijheid. Een gevecht ontketent, een gevecht voor gelijkheid, een gevecht voor vrijheid, een gevecht voor hun bestaansrecht…

 

Front cover Nizara

SPECIALE PROMOTIE

Gedurende Boektopia kan je dit boek aankopen aan slechts  €12

Alfons Paul De Winter bij StoryLand

ZO 29/10 van 10:00 tot 12:00 uur

ALFONS PAUL DE WINTER – SCHADUW IN MIJN HOOFD

Schaduw in mijn hoofd is een voornamelijk plotgerichte psychologische thriller met twee hoofdpersonages, magazijnier Lode en ‘inspecteur’ Claire, en twee belangrijke nevenpersonages : politie-inspecteur Schuermans en commissaris Van Hyfte.

Het belangrijkste plotelement dat spanning aanjaagt, is de bizarre moord op Lodes vrouw Charlotte. Zij wordt in haar eigen huis aangetroffen door de jonge, aantrekkelijke Claire en de knorrige Schuermans met ingeslagen hoofd met vlakbij een stomdronken, zijn roes uitslapende Lode. Lodes verhouding met Charlotte was danig verslechterd na de recente dood van zijn moeder en na het vertrek van zoon Jonas zo’n zeven jaar voordien. Jonas verdween voorgoed uit hun leven. Het enige spoor dat de politie aanvankelijk volgt is dat Lode zijn eigen vrouw in passionele opwelling zou hebben omgebracht. Claire heeft echter twijfels. De spanning tussen haar en Schuermans dreigen uit de hand te lopen. De ontspoorde relatie tussen hen, maakt dat het onderzoek op een dood spoor belandt.

 

cover front - Schaduw in mijn hoofd
Sylvia Declerck bij Uitgeverij StoryLand

ZA 28/10 van 10:00 tot 14:00 uur

SYLVIA DECLERCK – DE KLEINE GIDS NAAR HET OPTIMALE LEVEN

Leeg, angstig, misnoegd, jaloers, zoekend naar die innerlijke rust. Ben jij dit? Ik was dat. Stop, het is genoeg, niet meer wenselijk noch nodig…Inzichten die meteen veranderen.

Hoe gelukkig ben jij? Een score op 10? En dan heb ik het over het echte, diepe, innige, rustige, in balans zijnde gelukkig zijn? Ik was ooit voor heel lang een 3 op 10. En maar blijven zoeken naar dat geluk. Ik voelde leegte, angsten, spanning, een knagend gevoel dat er toch meer moest zijn dan dat?  Nu ben ik merendeels van de tijd een 10 op 10 in balans en gelukkig. Hoe ik dat deed? Wel met een paar inzichten die ik heel graag met je deel!

De Kleine Gids aar het Optimale Leven
Chris Delaet bij StoryLand

ZA 28/10 van 14:00 tot 18:00 uur
DI 31/10 van 16:00 to 21:00 uur

CHRIS DELAET – EEN DODELIJK GESCHENK UIT DE HEMEL

Ellen Hartman is op weg naar huis om haar partner Hannah ten huwelijk te vragen. Als ze thuiskomt treft ze haar aan handen en voeten gebonden aan op de bank. Een man is hun huis binnengedrongen en houdt hen gegijzeld. Hij lijkt uit te zijn op hun geld maar niets is wat het lijkt. Ellen overleeft de homejacking niet.

Commissaris Jessie De Roover gaat naar haar familie in Mol voor een laat Nieuwjaarsfeest en schiet de lokale politie ter hulp bij de homejacking. Maar er is meer aan de hand en Jessie smijt zich in het onderzoek waardoor ze gescheiden wordt van haar gezin.

Enkele dagen na de homejacking drijft er een lichaam de jachthaven binnen en komen de jachteigenaars Philippe en Andreas in beeld.

Jessie raakt verscheurd door de vele gebeurtenissen zowel op professioneel als persoonlijk vlak. Ze wordt heen en weer geslingerd tussen haar gezin in Antwerpen en haar werk in Mol.

De dader had een plan, alleen staat Marieke, de zus van Ellen, nog in de weg om zijn doel te bereiken. Hij maakt misbruik van haar vertrouwen en neemt haar mee op de Sas4-Toren te Dessel voor een prachtig uitzicht.

Een dodelijk geschenk uit de hemel - Chris Delaet
Christel Desmaretz bij StoryLand

ZA 28/10 van 14:00 tot 18:00 uur
DO 02/11 van 18:00 to 21:00 uur

CHRISTEL DESMARETZ – VOGELS VAN GLAS

Ninon bestuurt de glasfabriek die haar grootvader heeft opgericht. Het bedrijf zit in slechte papieren en Ninon weet niet hoe het verder moet. In de leegstaande kelder onder het gebouw vindt ze een kist met documenten uit het Ancien Régime. Hierbij zit ook de bestelbon van twee waardevolle handspiegels. Ninon reist naar Versailles om meer te ontdekken over de merkwaardige brief. Onderweg logeert ze in een klein café en maakt kennis met Roland.

In Spanje toont Pepa haar geërfde spiegel aan Kemen, die beweert dat hij gemaakt werd in de oude Franse glasfabrieken. Samen rijden ze naar Versailles.

Pepa en Ninon krijgen hulp van twee geschiedkundigen en stuiten op de verborgen historie van twee meisjes, die opgroeiden in het instituut van Saint-Cyr. In het glas van de spiegels schuilt een vreselijk verhaal.

Vogels van Glas is een vervolg op het succesrijke boek ‘Brieven van Leandra’.

Vogels van glas - Christel Desmaretz
Sabrina Duyck bij StoryLand

DO 02/11 van 16:00 to 18:00 uur

SABRINA DUYCK – DE ONTSLUITING

Sabrina zit vast in haar verkrachtingsverhaal. Ontelbare flashbacks en hevige angst vormen haar tot een gecamoufleerde lijder. Ze probeert het leven te leven maar elke inspanning tot ‘een beter leven’ wordt verhinderd door die ene herinnering. De veel te lang uitgestelde afspraak bij de psycholoog moet een uitweg bieden maar ze vindt er geen vertrouwen en kan niet praten. Ja, knikt ze op de vraag of er zelfmoordgedachten zijn en op basis van dat antwoord wordt ze gecolloqueerd. Zonder een daadwerkelijke zelfmoordpoging, zonder controleverlies en zonder enige verslaving wordt ze onaangekondigd opgehaald op haar werk en opgesloten. Die verplichte opsluiting brengt nog meer trauma, de vernederingen en het niet geloofd worden dwingen haar bijna echt naar het verlangen om op te geven of om zichzelf levenslang te verdoven. Tot ze na de opsluiting in contact wordt gebracht met een bijzondere vrouw, Dokter Patricia Vanoutrive.

Front cover De Ontsluiting
Chee Embrechts bij StoryLand

WO 01/11 van 14:00 to 18:00 uur

CHEE – 50 TINTEN TINDER 

Wat doe je als je de veertig voorbij bent, een al lang uitgeblust huwelijk eindelijk aan zijn einde is gekomen en je enige zoon op kot zit in Gent? In een hoekje zitten treuren en kreunen van eenzaamheid of je leven weer in handen nemen en nieuwe mogelijkheden verkennen? Julia kiest voor het laatste. Ze maakt kennis met Tinder en begint aan een zoektocht. Allerhande figuren passeren de revue, vaak raar en creepy maar soms ook verrassend en boeiend. Haar zoektocht leert haar meer over de wereld, de mannen en vooral ook over zichzelf …

50 tinten tinder - Chee
Guido Hamerlinck bij StoryLand

MA 30/10 van 14:00 tot 18:00 uur.

GUIDO HAMERLINCK – DE AANSLAGEN

Israël en Iran. Twee aartsvijanden die elkaar geen plaats gunnen op het wereldtoneel. In het diepste geheim ontwikkelt Iran kernwapens met als doel een overheersende rol te spelen in het Midden-Oosten. Israël, dat zich bedreigt voelt, verdedigt zichzelf tegen het Iraans voornemen om kernwapens te gebruiken. Als alternatief voor een open oorlog, heeft de directeur van de Mossad een plan ontwikkeld om de top van het Iraans kernprogramma uit te schakelen. Twee van de beste Mossad spionnen worden uitgestuurd om de aartsmoeilijke opdracht helemaal alleen in het hol van de leeuw uit te voeren. Zullen ze slagen, terwijl ze achternagezeten worden door de Russen, in hun opdracht? Dankzij het netwerk van opposanten dat ze opzetten in Iran, doen ze een schokkende ontdekking die aantoont dat het nucleair programma van Iran veel verder staat dan de wereld tot dan toe kon vermoeden. Zelfs de G-20 in Pittsburgh is beïnvloed geweest door deze ontdekking.

Dompel je onder achter de schermen van één van ’s werelds best uitgeruste geheime diensten, de Mossad. Eens je begonnen bent met te lezen, kan je niet meer stoppen.

De aanslagen - Guido Hamerlinck
Ellen Hartl bij StoryLand

VR 03/11 van 14:00 tot 16:00 uur.
ZO 05/11 van 14:00 tot 16:00 uur.

ELLEN HARTL – LIEF VOOR JEZELF

Het boek, Lief voor jezelf, is nagenoeg een magische handleiding voor het implementeren van zelfzorg en zelfliefde in je leven. Naast verhelderende inzichten die Ellen geeft, staat het boek vol oefeningen, meditaties, technieken en rituelen waarmee je op een praktische wijze zelfzorg en zelfliefde kan aanwenden in je dagelijkse leven. Deze zijn allemaal gemakkelijk en meteen uitvoerbaar zonder dat je je leven op pauze moet zetten. Het is praktisch toegepaste spiritualiteit voor iedereen. De band met je lichaam verbeteren, je emoties doorgronden, je gedachten onderzoeken en je weg vinden naar meer plezier, genot en voldoening, zijn enkele punten die aan bod komen. Door het gebruik van affirmaties doorheen het boek, krijgt je persoonlijke groei nog een extra steun. Meer zelfzorg en zelfliefde in je leven toelaten en integreren, is het beste geschenk dat je jezelf kan geven.

Lief voor jezelf van Ellen Hartl
Vivian Helena bij StoryLand

VR 03/11 van 14:00 tot 16:00 uur.
ZO 05/11 van 14:00 tot 16:00 uur.

VIVIAN HELENA – IJSKOUD VERMOORD

Kate gaat mee als begeleider van een groep kinderen op skivakantie naar het skigebied Les Portes du Soleil. Nog voor de kinderen toekomen wordt er iemand vermoord. De politie komt ter plaatse maar het kamp kan doorgaan. Dit verandert als er nog een moord gebeurd. Wie kan Kate nog vertrouwen?
Het is een klassiek wie-heeft-het-gedaan verhaal dat zich afspeelt in het grootste internationale skigebied. Het onderliggende thema is verslaving, hetgeen ook aan bod komt in de korte fragmenten verteld door de moordenaar.
Verder is het een romantisch verhaal met een vleugje humor en erotiek. Het doelpubliek zijn in eerste plaats jong volwassenen die houden van een romantisch en spannend verhaal maar hopelijk ook ooit mensen die na een dagje skiën in Les Portes du Soleil ontspanning vinden in een leuk boek.

Inmiddels zijn van haar ook reeds de twee volgende boeken in de serie verschenen: ‘IJskoud gedumpt’ en ‘IJskoud einde’.

IJskoud Vermoord - Vivian Helena - StoryLand
Eric Kerkhove bij StoryLand

WO 01/11 van 10:00 tot 12:00

ERIK KERCKHOVE – BETOVERD DOOR PRINSES LIESE

Betoverd door Prinses Liese” is een bundel vrolijke verhaaltjes en sprookjes over Prinses Liese.

Het is een verhalenbundel met heel aparte en unieke verhaaltjes. De sprookjes vertellen over het (niet zo) alledaagse leven van de prinses, vanaf haar geboorte tot haar achttiende verjaardag. Prinses Liese is een jong meisje met magische krachten, die ze zelfs al vóór haar geboorte vertoonde, maar die haar af en toe flink in de problemen brengen. Met haar wonderlijke gaven bestrijdt zij het leed en het kwaad in de wereld. Haar beste vriend is haar speelse hond Daniël-san. Haar grootste vijand is de hebzuchtige Koning Vlad van het machtige buurland Corona.

Betoverd door Prinses Liese
Saskia Lauwagie bij StoryLand

ZO 29/10 van 14:00 tot 16:00 uur
DI  31/10 van 10:00 tot 14:00 uur
DO 02/11 van 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 21:00 uur.
ZO 05/11 van 12:00 tot 14:00 uur en van 16:00 tot 18:00 uur

SASKIA LAUWAGIE – VLUCHT TRILOGIE

Tijdens een blind date ontmoet Laura de man van haar leven. Lorenzo wordt haar veilige haven en geeft Laura de rust die ze zoekt. Ze blijken twee tegenpolen te zijn die onbewust uit elkaar groeien. Hierdoor zoekt Lorenzo aandacht en vertier bij een andere vrouw, Petra. Lorenzo en Laura beslissen om hun huwelijk een kans te geven. Dit geheel tegen de zin van Petra die Lorenzo blijft bespelen en manipuleren.  

Door de corona zitten Lorenzo en Laura gedwongen vaker thuis. Dit kan hun huwelijk redden of breken. Het wordt een hele uitdaging wanneer Petra te pas en te onpas voor theatrale scènes aan hun woning zorgt.

Is samenblijven even moedig als scheiden? In plaats van te vluchten, beslist Laura om te blijven. Ze is van mening dat een genadeloze vrouw zoals Petra een genadeloze tegenstandster verdient.

Waar trek je de grens als je veilige haven wordt omgebouwd tot een circus die compleet uit de hand dreigt te lopen…

“Vlucht” is een fictief verhaal op waarheid gebaseerd.

Inmiddels is ook ‘Echt-genoten’ en ‘Loslaten’ uit.

Vlucht - Saskia Lauwagie
Nikki Peeters bij StoryLand

DI 31/10 van 10:00 tot 12:00 uur
ZA 04/11 van 14:00 tot 16:00 uur

NIKKI PEETERS – EEN WERELD ZONDER SPIEGELS

Nora overleeft een brute verkrachting op vakantie, maar weet er niets meer van. Enkel de grote littekens op haar wangen doen haar er elke dag aan herinneren, waar ze op dat moment eigenlijk niet van weet hoe ze die precies heeft opgelopen. Ze wordt door haar moeder verbannen naar een uithoek van het land om er Marcus, een gekende kunsthistoricus en zoon van haar eigen werkgever, als huishoudster te dienen. Tijdens hun eerste ontmoeting verwart ze hem met een inbreker en raakt hem met een antieke kandelaar. Deze toch wel bevreemdende situatie doet een relatie van aantrekking en afstoting tussen Marcus en Nora ontstaan.

Met behulp van de inwoners leert ze gaandeweg haar innerlijke demonen onder ogen te komen, maar die demonen geven zich niet zomaar gewonnen.
Nora is gestopt met haar studie, maar blijft gefascineerd door de laatste Tsarenfamilie en hun geschiedenis. Ze ontdekt dat Marcus onderzoek doet naar het verdwenen Fabergé-ei, de hen met de saffieren hanger. Koppig blijven ze elkaar echter tegen de haren in strijken tot ze elkaar op een warme nacht tegenkomen aan het meer en elkaar kussen. Door dit voorval, haar innerlijke demonen die de overhand krijgen en een ruzie met Nathalie doet ze een zelfmoordpoging. Zal Marcus haar op tijd vinden?

Een wereld zonder spiegels
Erik Persoons opnieuw bij StoryLand

WO 01/11 van 10:00 tot 14:00 uur
DO 02/11 van 10:00 tot 14:00 uur
VR 03/11  van 10:00 tot 14:00 uur
ZA 04/11 van 10:00 tot 14:00 uur
ZO 05/11 van 10:00 tot 12:00 uur

Ook na deze uren zal Erik aanwezig zijn om informatie te verschaffen over de Young Readers Foundation.

ERIK PERSOONS – DE SAFARI SISTERS

Dit eerste boek van deze serie vertelt het eigentijdse verhaal van de zussen Juno en Zarah, 14 en 12 jaar oud die terugkeren uit Kenia waar hun ouders, beiden biologen, een nieuw bestaan hebben opgebouwd. Ze landen gelijktijdig op de luchthaven van Brussel met prins Nzolé Zuberi. Tijdens het uitladen van de koffers van de prins ontsnapt er een dwergmeerkat (aapje) een geschenk dat de prins had ontvangen, uit het ruim. Even daarvoor had het aapje de diamant van Katana ontfutseld van de prins. Juno en Zarah vinden het aapje en komen zo, zonder dat ze het beseffen, in het bezit van de diamant. Een gevaarlijke bende wil ook de diamant stelen; Als ze uitvissen dat de diamant zich bij de Belgische familie bevindt, breken ze in maar vinden de diamant niet. Als de familie terug naar Kenia vertrekt, worden de meisjes bij aankomst op de luchthaven van Kenia gekidnapt. De Safari Sisters beleven de wildste avonturen in een exotisch land, maar zullen ze de diamant terug aan de prins kunnen geven?

De Safari Sisters - Erik Persoons
Kathy Planckaert bij StoryLand

ZO 29/10 van 16:00 tot 18:00 uur
MA 30/10 van 10:00 tot 14:00 uur

KAT PLANCKAERT – HET PARADIGMA VAN DE VERBONDENHEID

Het paradigma van de verbondenheid gaat over het bewandelen van de innerlijke weg, het pad van het hart.

Via een filosofische analyse van onze hedendaagse maatschappij komen we tot de vaststelling dat we als collectieve mensheid voor een keuze staan.  Kiezen we voor de technologisch maakbare mens, of voor een terugkeer naar onze natuurlijke staat van verbondenheid? Via een kennismaking met de oude principes uit de Hermetica en een vergelijking met andere wereldfilosofieën, onderzoeken we onze menselijke natuur. We ontdekken hoe we elk ons steentje kunnen bijdragen aan een geweldloos pad naar een nieuwe wereld door het ontwikkelen van onze hartintelligentie.

Front cover Het Paradigma van de Verbondenheid
Raymond Rombout opnieuw bij StoryLand

VR 03/11 van 16:00 tot 18:00 uur
ZA 04/11 van 10:00 tot 14:00 uur

RAYMOND ROMBOUT – DE LAATSTE KOGEL

Vincent Broers, ooit een van de beste afstandsschutters ter wereld, krijgt na acht jaar inactiviteit een nieuwe opdracht: de president van Gambia vermoorden. Al van bij de start voelt Vincent echter dat niets gaat zoals het hoort en alles hem tegenzit. Op de koop toe wordt zijn opdrachtgever vermoord waar hij bijstaat en geraakt hij niet meer uit het land. De nieuwe revolutie is onverwacht, direct en onomkeerbaar, toch?

Zijn bemiddelaar, Pierre, maakt van de nood een deugd en spoort aan tot een samenwerking met de nieuwe dictator, Chief Adama. Diens eerste prestigeproject speelt zich af in Baja Kunda waar een splinternieuw treinstation een goudtransport ontvangt, een project waar vele landen belang bij hebben.

In afwachting van zijn opdracht leert Vincent Sainabou kennen, die hem voortaan onvoorwaardelijk volgt. Sainabou blijkt een troef in het spel tussen Adama en Vincent, waarbij die laatste vooral Bwazza, de meedogenloze secondant van Adama van het lijf moet houden.

Veel van wat zich in Gambia afspeelt, doet Vincent terugdenken aan zijn jeugd, waarin hij in dramatische omstandigheden zijn ouders en zus verloor, wat rechtstreeks aanleiding gaf tot zijn carrière als afstandsschutter.

Front cover De Laatste Kogel
Jan Roskams bij Uitgeverij StoryLand

DI 31/10 van 18:00 tot 21:00 uur
ZA 04/11 van 14:00 tot 16:00 uur

JAN ROSKAMS – OVER JE SCHOUDER

Over je schouder is een spannend en licht erotisch verhaal over de zoektocht van een jonge vrouw, Eline, naar haar seksuele identiteit. Ze is veranderd van het lelijke eendje naar een knappe jonge vrouw. Haar grootste probleem is dat ze niet zeker is van haar seksuele oriëntatie. De wereld van Eline en haar drie boezemvrienden (Zoë, Arthur en Cédric) staat stil wanneer Cédric sterft terwijl ze samen op vakantie zijn in Frankrijk, het is ongetwijfeld een verdacht overlijden. Later wordt ook Arthur vermoord in het Olympisch zwembad in Antwerpen. Eline die de moordenaar van haar vrienden wil vinden neemt, zonder dat ze het beseft, de moordenaar in vertrouwen. Het blijkt dat psychopaten onwaarschijnlijke dekmantels kunnen gebruiken om hun misdaden te verbergen.

Front cover Over je Schouder
Robin Schalk bij StoryLand

ZA 04/11 van 16:00 tot 18:00

ROBIN SCHALK – ZIEL ZONDER NAAM

Een man zakt zwaargewond in een coma. Behalve een hoop bloed is hij ook zijn geheugen verloren. Wie is hij, wat is er gebeurd?

In een wereld tussen het leven en de dood moet hij zich door het herleven van zijn herinneringen een weg naar buiten zien te vechten. Vele vragen frustreren echter de zoektocht. Wie is die mysterieuze pratende teddybeer, die zijn eigen agenda lijkt te hebben? Waarom worden tijdens deze race tegen de klok liefelijke herinneringen aan zijn vrouw en ouders afgewisseld met gewelddadige beelden van gevechten, inbraak, een politie achtervolging en een gebouw dat in brand staat?

Is hij in gevaar of vormt hij een gevaar voor anderen?

Front cover Ziel Zonder Naam
Laura Silvano bij StoryLand

DO 02/11 van 14:00 tot 18:00

LAURA SILVANO – TOTZINNENGEBRACHT

De titel aan elkaar geschreven, zoals ze het zelf graag ziet, zet meteen de toon van haar bundel poëzie, en reflecteert de gevoeligheid waarmee Laura Silvano haar teksten weet neer te pennen.
Verwacht geen rijmelarij of moeilijke kronkels die je vaak in dit genre tegenkomt. Nee Laura’s poëzie is bevattelijk, geeft je een warm gevoel en doet je nadenken over het leven. Het dwingt je te pauzeren en breekt jouw dagelijkse stressvolle bezigheden om even innerlijk tot rust te komen.
Onderwerpen als verboden liefde, echtscheiding, zelfdoding…ze komen allen aan bod in deze bundel. Ondragelijke pijn is voelbaar in haar teksten, maar ook troost en positivisme kan je hieruit halen.

Front cover Tot Zinnen Gebracht
Maja Vermeulen bij StoryLand

DI 31/10 van 14:00 tot 16:00
WO 01/11 van 12:00 tot 14:00

MAJA VERMEULEN – MACHTIGE WRAAK

Het leven, de liefde. Niets is hetzelfde zonder Rosalind. Dus heeft Niccolo de belangrijke taak op zijn schouders genomen om Olivia en Leonard te laten terugkeren naar het verleden om haar te redden. Maar het loopt niet zoals gehoopt. Kunnen ze Rosie en haar familie helpen?
Zo komen onze tijdreizigers op verrassende plaatsen en in spannende situaties terecht. En ook nu ligt een machtige, duistere tovenaar op de loer om heksenzielen te stelen. Maar is die tovenaar echt zo machtig als iedereen beweert?

Machtige Wraak - Maja Vermeulen

Young Readers Foundation vzw

Boeken lezen verbetert de cognitieve vaardigheden. Daar zijn meer dan 15 wetenschappelijk onderbouwde redenen voor. Natuurlijk vergroot het de vocabulaire kennis, maar boeken lezen ontwikkelt ook kritisch denken, verbetert het geheugen en analytische vaardigheden, verbreedt  de horizon, verbetert focus en concentratie en maakt meer empathisch, om er maar enkele te noemen.

De Young Readers Foundation is een vereniging die door middel van een uniek project, in samenwerking met scholen, bibliotheken en gemeenten, jongeren wil motiveren om meer boeken te lezen.

Dat doen ze door middel van een uniek schrijfexperiment waarbij jongeren samen, van A tot Z een boek schrijven. De resultaten zijn verbluffend, maar mocht je geïnteresseerd zijn dan geven we je graag meer informatie op de stand van  StoryLand  op Boektopia.