ALEX VAN HAECKE


Alex Van Haecke (°Antwerpen 11 juli 1948) is een eerder selfmade theatermaker. Hij schrijft theater, regisseert en speelt het en dat voornamelijk in en met zijn in 1983 opgericht gezelschap Theater Zeeemanshuis in Antwerpen. Dat gezelschap boekte grote successen met o.m. De Rat Van ’t Sint Andries-Schippersstraat-Dobbel Shift (ook uitgebracht in boekvorm)-One Flew Over The Cuckoo’s Nest-Het Hans Heimer Project (ook uitgebracht in boekvorm)-The Odd Couple-Rijen en Vrijen-Visiting Mister Green en De Red Star Line (ook uitgebracht in boekvorm). Intussen wordt het gezelschap sinds enkele jaren geleid door zijn zoon Stijn, eveneens auteur, regisseur en acteur. Alex blijft actief als regisseur en acteur.

 Als acteur was Alex ook op televisie te zien in o.m. Het Sprookjestheater-Postbus X-Niet Voor Publicatie-Wittekerke-Thuis-Spoed en Galaxy Park.


 

Alex Van Haecke bij StoryLand

Van Haecke Alex geeft zijn nieuwste boek uit via StoryLand

Alex Van Haecke is geen onbekende Alex Van Haecke is een Vlaams acteur en had rollen in verschillende Vlaamse televisieseries en films, zoals: Het beest, Zaman, Merlina, Langs de kade, Postbus X als Nepomucenos, De weduwnaar, Koko Flanel, F.C. De Kampioenen (Noël), Hotel hotel, De makelaar, Spoed, Zone Stad, Niet voor publikatie als Ivo Sterckx, […]