TOT JE LAATSTE SNIK

JOLIEN AUGUSTYNIAK

“Tot je laatste snik” is het straffe verhaal van Jolien Augustyniak over haar ervaringen met de ziekte van haar vader die Multiple Sclerose had. Hoe zij dat als tiener ervaarde en verwerkte, maar ook hoe ze zich erover heen kon zetten en de band met haar vader innig kon aanhalen.
Het boek is geen dagboek of droge opsomming van de feiten, maar een aangenaam leesbaar verhaal met de onvermijdelijk tegenslagen, maar ook met een gezonde dosis humor. Het boek steekt een hart onder de riem van alle mensen die geconfronteerd worden met iemand met MS in hun familie. Het is ideaal voor iemand die in dezelfde situatie zit, of voor familieleden en vrienden die willen begrijpen wat er in een jongere van die leeftijd omgaat.

Jolien Augustyniak is geboren in 1990. Ze woont met haar gezin in Zolder. Ze heeft evenwel zelf een heel moeilijke jeugd doorgemaakt. Toen ze 8 jaar was kreeg ze te horen dat haar vader Multiple Sclerose had en ongeneeslijk ziek was, maar als kind besef je daar de impact niet van. Als tiener begreep ze ook de beperkingen niet die dit met zich meebracht, waardoor er een gespannen situatie in het gezin heerste. Waarom kon haar vader niet net zijn zoals de vaders van de andere kinderen? Naarmate ze ouder werd drong de ernst van de situatie tot haar door en werd de band met haar vader sterker.

Aantal blz: 148
Druk: Paperback
ISBN: 9781913980689
PRIJS €21,50