MEERMINTRANEN

K.T. STERLING

Rosalie lijkt het allemaal voor elkaar te hebben: een goede job, een goede vriendin, echter niet alles is wat het lijkt.

Op een dag krijgt ze te horen dat haar grootmoeder gestorven is. In het huisje aan het meer waar haar grootmoeder woonde, komt ze tot de ontdekking dat ze in werkelijkheid een meermin is.

Onderwater gaat een nieuwe wereld voor haar open. Ze is niet langer “anders” of “vreemd”, iets dat al heel haar leven naar haar hoofd werd geslingerd. Er is ook geen stress en er zijn geen verantwoordelijkheden.

Rosalie staat voor een dilemma. Kan ze weerstaan aan de roep van het meer? Of geeft ze liever haar leven bovengronds op? Toch moet ze haar hoofd erbij houden, want een inspecteur onderzoekt de dood van haar grootmoeder. Wanneer kwaad opzet wordt vermoed, komt zij in zijn vizier terecht.

Meermintranen is een prachtig fantasy boek zolang Rosalie onder water is. Zodra ze boven water is heeft het boek meer weg van een detectiveverhaal. Het boek zit vol verrassende wendingen en blijft boeien van begin tot eind. Spannend, diep menselijk en bovenal fantastisch. Moeilijk om neer te leggen dus.

Aantal blz: 283
ISBN: 9 781916 268593
Vorm: hardcover
PRIJS €22