Johan Maes


Johan Maes werd geboren in 1954. Hij is vader van vier kinderen en woonachtig in Merelbeke (bij Gent).  Hij is werkzaam als psycho-, rouw-en traumatherapeut, opleider en trainer in Vlaanderen en Nederland. Hij stond mee aan de wieg van de palliatieve zorg in Vlaanderen en was werkzaam als coördinator van de Federatie Palliatieve Zorg Vlaanderen tussen 1993-1999.

Website: https://johanmaes.co/


 

Johan Maes bij StoryLand

Johan Maes geeft zijn boek uit via StoryLand

Johan Maes is geen onbekende hij schreef voorheen reeds meerdere non-fictie boeken over rouwen en rouwbegeleiding die, onder meer, werden uitgegeven door Acco en Witsand Uitgevers. Nu kiest hij voor een samenwerking met StoryLand om zijn nieuwste boek: Het Lazaruseffect, uit te geven.

Boeken


 

Het Lazaruseffect - Johan Maes

Het Lazaruseffect

Als de 17-jarige Jolien eind 2012 op schoolreis in Oostenrijk om onduidelijke redenen een dodelijk val maakt, stort de wereld van haar ouders in. Het Lazaruseffect van Johan Maes is een boek over de impact van hechting en traumatische gebeurtenissen in het leven, complexe rouw maar ook thema’s als zelfdoding, pesten, automutilatie, psychotherapie en meer…