JA, IK BEN SUZANNE

ALEX VAN HAECKE

Ja, Ik ben Suzanne

     Nemo Depuis is al een jaar spoorloos. Niemand heeft dat tot nu toe vreemd gevonden, want ‘den Amerikaan’ is in Het Dorp weleens meer een al dan niet lange periode uit de running. Suzanne wordt op de woensdagmarkt van Deinze aangesproken door een zekere David die blijkbaar naar Nemo op zoek is. Waarom? Dat zegt hij liever niet.

 

     Suzanne denkt David te herkennen van de herdenkingsplechtigheid van haar jeugdvriend Kristof Luyten, die op 9/11 in New York in een van de Twin Towers is gebleven. Gaandeweg hun gesprek wordt duidelijk dat Nemo en Kristof beiden ooit psychiatrisch patiënt waren van de opa van David in De Inrichting in Gent, maar dat lost blijkbaar het probleem van David niet op.

 

     Een paar dagen later zoeken Suzanne en haar boezemvriendin Claudine David op en die geeft hen een kopie van een boek dat Nemo Depuis geschreven heeft en recentelijk op Davids kantoor is beland.

 

     Suzanne begint het boek te lezen en ontdekt dat ze heel dikwijls in het verhaal van Nemo opgevoerd wordt. Samen met Claudine begint ze een zoektocht naar het vermiste fenomeen Nemo Depuis.

 

Alex Van Haecke

Alex Van Haecke is een selfmade theatermaker. Hij schrijft theater, regisseert en speelt het en dat voornamelijk in en met zijn in 1983 opgericht gezelschap Theater Zeemanshuis in Antwerpen.  Als acteur was Alex ook op televisie te zien in o.m. Het Sprookjestheater-Postbus X-Niet Voor Publicatie-Wittekerke-Thuis-Spoed en Galaxy Park.

Aantal blz: 482
Druk: Paperback
ISBN: 9781913980023
PRIJS €25