CHRISTEL DESMARETZ


Christel Desmaretz is geboren te Gent in 1964. Haar jeugd bracht ze door te Waarloos, een gehucht van Kontich, maar sinds dertig jaar woont ze in het groene Sint-Antonius Zoersel. Schrijven heeft ze gedaan vanaf het moment dat ze in de lagere school haar eerste letters schoonschrift neerzette. Als kind zat ze graag in een hoekje schriften vol te pennen. Christel heeft een aantal pennenvrienden gehad uit verschillende landen, dagboeken opgesteld, verhalen gemaakt. Schrijven is een dagelijks ritueel. Historische gebouwen vindt ze heel sprekend. Ze doet graag research over de functie ervan doorheen de tijd en de mensen die er woonden. Onbewust maken oude panden altijd een centraal deel van haar verhalen uit.


 

Christel Desmaretz bij StoryLand

Desmaretz Christel publiceert via StoryLand

Christel Desmaretz brengt haar debuutroman Twee Spiegels uit via StoryLand. Amélie, het hoofdpersonage raakt geïntrigeerd door een oud boek en gaat op zoektocht naar de auteur ervan. Het blijkt een avontuurlijke zoektocht in het verleden van een kleurrijk palet aan mensen van alle rangen en standen, ver en nabij.

Boeken


 

Vogels van glas - Christel Desmaretz

Vogels van glas

In Vogels van Glas bestuurt Ninon de glasfabriek die haar grootvader heeft opgericht. In de leegstaande kelder onder het gebouw vindt ze een kist met documenten uit het Ancien Régime. Hierbij zit ook de bestelbon van twee waardevolle handspiegels. Ninon reist naar Versailles om meer te ontdekken over de merkwaardige brief. In het glas van de spiegels schuilt een vreselijk verhaal.
Brieven van Leandra - Christel Desmaretz

Brieven van Leandra

Christel Desmaretz brengt haar debuutroman Twee Spiegels uit via StoryLand. Amélie, het hoofdpersonage raakt geïntrigeerd door een oud boek en gaat op zoektocht naar de auteur ervan. Het blijkt een avontuurlijke zoektocht in het verleden van een kleurrijk palet aan mensen van alle rangen en standen, ver en nabij. Uiteindelijk ontdekt Amélie meer dan ze verwacht had.Christel weet meesterlijk de personages neer te zetten en locaties uit te werken.