DE ZALIGE MOORDENAAR

RAYMOND ROMBOUT

De Zalige Moordenaar van Raymond Rombout maakt deel uit van de Arturo Dias misdaadverhalen.

Het verhaal gaat over Mark Van Lancker, een paracommando, die als enige de slachting van zijn eenheid in Kigali (Rwanda, Afrika) amper overleeft. Hij is getuige van de genocide in Rwanda en ziet hoe iedereen rondom hem rooft en moord. Hij blijft er apathisch onder. Het verlies van zijn kameraden, de gruwel van de oorlog, het geweld, hij heeft het allemaal wel gezien en gehad.

Jaren later, terug in Mechelen, krijgt hij te horen dat hij nog maar drie maanden te leven heeft. Mark reageert eerst gelaten, maar wil nog één krachttoer verwezenlijken. Hij beseft dat zijn enige talent ligt in meedogenloos moorden. Hij wil, uit eerzucht, de eerste seriemoordenaar van Mechelen worden en een intellectueel spelletje opzetten met de Mechelse recherche.

Maar daarmee komt hij in het vaarwater van Arturo Dias …

Arturo Dias is een figuur die je zelden terugvindt in de wereld van de Nederlandstalige thriller: meevoelend maar doortastend, bevlogen maar realistisch. Dias is een man met een gekneusd verleden waardoor hij allergisch is voor onrecht. Dat brengt hem waar hij altijd graag wil zijn: te midden van de problemen. Arturo aarzelt nooit om zijn mening kracht bij te zetten.

De Zalige Moordenaar is een nagelbijter van de bovenste plank. De auteur, Raymond Rombout, weet zijn personages zodanig neer te zetten dat je meeleeft, begrijpt en aanvoelt. Je wordt, als lezer, in het verhaal gezogen en het laat je niet meer los.  De Zalige Moordenaar is een spannende thriller, een boek dat je maar moeilijk kan neerleggen en blijft boeien van begin tot einde.

Aantal blz.: 404
Vorm: paperback
ISBN: 9781916268531
Prijs: €19.95