DE WUHAN CONNECTIE

H.G.PLECKER

Keith Brindel is CEO van het succesvolle farmaceutische bedrijf BPVV Coop, en is een gedreven liefhebber van de duivensport.

Wat heeft het ene met het andere te maken? Voor de farmaceutische activiteit heeft hij een Chinese partner die een topman is bij de Chinese Communistische Partij. Voor de hobby-activiteit heeft hij twee Chinese vrienden die topduivenmelkers zijn en geroemd worden in alle continenten. Van Wuhan tot in Brussel is de spanning te snijden.

Zijn adjunct J.C. Malva ervaart echter dat zijn CEO een duister kantje heeft dat gevaarlijk wordt als men ‘de kat bij de melk zet’. Bij hem houdt dat letterlijk in: ‘het vaccin bij het virus zetten’. De bijwerkingen beschouwt hij als normale nevenschade, waarbij de ernst doorkruist wordt met ironie en droge humor.

 

Voor de ene is het moord, voor de andere nevenschade of “collateral damage”, maar wat ook de intenties zijn, als je met mensen werkt is er altijd wel een kans dat het niet loopt zoals verwacht. Het thrillergehalte van dit boek is te snijden.

ISBN: 9781913980283
Paperback
Aantal blz: 390
PRIJS €22